Novi uspjeh
348

Adnan Alagić odbranio titulu prvaka svijeta u bodybuildingu i fitnessu

N. K.
Bh. bodybuilder Adnan Alagić je odbranio titulu prvaka svijeta u bodybuildingu i fitnessu u kategoriji "Mens Physique" na IBFF takmičenju održanom u Kopru u Sloveniji.

Alagić je nastupio i u Pro Divisionu te je i tu također uzeo medalju.

Uz titulu najuspješnijeg dobio i priznanje za najboljeg organizatora IBFF događaja u 2023. godini.

Priznanje za najboljeg organizatora dobio je povodom organizovanja takmičenja "Balkan Championship 2023" koji je održan u Konjicu.

"Ovu titulu svjetskog prvaka posvetio sam mom sinu Kaanu. Zahvaljujem se najboljem treneru, pravom profesionalcu, velikom prijatelju, bratu i kompetentnom mentoru. Zahvaljujući mom treneru, postigao sam ove neviđene rezultate. Velik dio mojih nagrada su i njegova izravna zasluga. Neka se naša postignuća ne zaustavljaju na ovoj razini, već eksponencijalno rastu. Hvala puno! Jedan jedini Petar Klančir IFBB Pro. Hvala mojoj porodici i prijateljima Jasminu Badžaku, Safetu Nezireviću i Islamskom centru Rijeka na neizmjernoj podršci koju su mi pružili tokom cijelih priprema i takmičenja. Dali ste mi snagu, nadu i vjeru da lakše krenem u ono što je ispred mene. Još jednom vam neizmjerno hvala", poručio je Alagić nakon takmičenja.